کد خبر : 22136
تاریخ انتشار : دوشنبه 12 آذر 1403 - 13:25

محمد جواد ظریف:حتی فراتر از هسته‌ای هم آماده مذاکره‌ایم

محمد جواد ظریف:حتی فراتر از هسته‌ای هم آماده مذاکره‌ایم
محمد جواد ظرییف معاون راهبردی دولت پزشکیان گفت که حتی فراتر از هسته‌ای هم آماده مذاکره‌ایم.

به گزارش کلینی نیوز، روز دوشنبه ۱۱ آذر، محمدجواد ظریف، معاون راهبردی دولت پزشکیان و معمار ایرانی برجام، در فارن افرز مقاله‌ای نوشت و گفت که حتی فراتر از هسته‌ای هم آماده مذاکره‌ایم.

او نوشت که با ترامپ هم می‌توانند معامله کنند به شرطی که منفعت ایران هم لحاظ شود: «به جای افزایش فشار بر ایران، غرب باید به دنبال راه‌حل‌های برد-برد باشد.

آقای ظریف می نویسد: توافق هسته‌ای نمونه‌ای منحصر به فرد ارائه می‌دهد و غرب باید به دنبال احیای آن باشد. اما برای این کار، باید اقدامات عملی و ملموسی از جمله اقدامات سیاسی، قانون‌گذاری و سرمایه‌گذاری‌های دوجانبه انجام دهد تا اطمینان حاصل کند که ایران می‌تواند از نظر اقتصادی از این توافق بهره‌مند شود، همان‌طور که وعده داده شده بود. اگر ترامپ تصمیم بگیرد چنین اقداماتی انجام دهد، ایران آماده است گفت‌وگویی را آغاز کند که به نفع تهران و واشنگتن باشد.»

اقای ظریف در این مقاله نیز نوشته است که  آقای پزشکیان به خوبی آماده است تا بتواند با تمام مشکلاتی که در سال های آینده پیش خواهد آمد، کنار بیاید. پزشکیان تشخیص می دهد که جهان در حال گذار به دوران پسا قطبی است که در آن بازیگران جهانی می توانند به طور همزمان در عرصه های مختلف همکاری و رقابت کنند. او سیاست خارجی انعطاف پذیری را اتخاذ کرده است و به جای تکیه بر پارادایم های قدیمی، تعامل دیپلماتیک و گفتگوی سازنده را در اولویت قرار داده است.او خواهان ثبات و توسعه اقتصادی در خاورمیانه است.

همه کشورها در توقف اشغالگری اسرائیل منفعت دارند

همه کشورها، از جمله ایران و ایالات متحده ، منافع متقابلی در رسیدگی به علل اساسی ناآرامی های منطقه ای دارند. آنها باید بدانند که جنگ و خشم تا پایان اشغال ادامه خواهد داشت.

اسرائیل ممکن است فکر کند می تواند برای همیشه بر فلسطینیان پیروز شود، اما نمی تواند. مردمی که چیزی برای از دست دادن ندارند، نمی توانند شکست بخورند. سازمان‌هایی مانند حزب‌الله و حماس، جنبش‌های آزادی‌بخش مردمی هستند که در واکنش به اشغالگری پدید آمده‌اند و تا زمانی که شرایط زیربنایی پابرجاست – یعنی تا زمانی که حق تعیین سرنوشت فلسطینیان محقق شود – نقش مهمی را ایفا خواهند کرد. می‌تواند گام‌های میانی، از جمله آتش‌بس فوری در لبنان و غزه باشد.

ایران می تواند به ایفای نقش سازنده در پایان دادن به کابوس بشردوستانه کنونی در غزه ادامه دهد و با جامعه بین المللی برای پیگیری راه حلی پایدار و دموکراتیک برای مناقشه همکاری کند. ایران با هر راه حلی که برای فلسطینیان قابل قبول باشد موافقت خواهد کرد، اما دولت ما بر این باور است که بهترین راه برای خروج از این مصیبت یک قرن، همه پرسی است که در آن همه ساکنان بین رود اردن و دریای مدیترانه اعم از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان- و فلسطینی‌هایی که در قرن بیستم به دیاسپورا رانده شده‌اند (همراه با فرزندانشان) می‌توانند یک سیستم حکومتداری آینده را تعیین کنند. این مطابق با قوانین بین المللی است و بر موفقیت آفریقای جنوبی استوار است، جایی که یک سیستم آپارتاید به یک کشور دموکراتیک بادوام تبدیل شد

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »